Reg Barber Tampers

REG BARBER TAMPERS

Toen Michael Turri Reg Barber Enterprises begon, waren er niet veel tampers op de markt. Er waren alleen plastic tampers en gedraaide aluminium solide tampers.

Ze waren allemaal te klein en pasten niet goed in de portafilters.
Dit was echter logisch, aangezien de stamper in die tijd geen integraal onderdeel was van het koffiezetproces, in tegenstelling tot vandaag. Het was slechts een extra stap en de tamper nam niet veel verantwoordelijkheid op zich.

Toen Michael Turri in 1995 begon, dacht hij aan veranderingen. Hij begon simpel, met het maken van platte onderstellen van aluminium met houten handvatten die, ook niet heel goed bij de portafilters pasten.

Er moest iets beters komen, en Michaelrealiseerde zich dat er behoefte was aan een tamper basis gemaakt van een substantiëler beter materiaal, dus werd eroestvrij staal en specifieke afmetingen geintroduceerd; de meeste waren 58 mm.
Om bij deze bases te passen, hebben we verschillende soorten handgrepen gemaakt om in handen van verschillende grootte te passen en om aan de verschillende smaken van de barista’s te voldoen. De korte stamper was het eerste handvat, gemaakt van esdoorn- of bubingahout.
Toen de Tall, Tall Ball, Short Ball en later de Radical Pro gemaakt van niet alleen talloze houtsoorten, maar ook van aluminium dat gepoedercoat en geanodiseerd kon worden in verschillende kleuren.
De Midori-stamper, een maat tussen de korte en lange stamper, is eigenlijk vernoemd naar een barista uit Japan. We hebben tijd besteed aan het perfect afmeten van de stamper voor haar hand, en daarna hield ik het als een optie voor iedereen. De tamper handgrepen evolueerden snel nadat experimenten begonnen met de roestvrijstalen basis.
Barista’s vroegen niet alleen om andere vormen en kleuren voor de handgrepen, maar ook aangepaste gravures werden populair. Michael begon zich behoorlijk verbonden te voelen met de koffiecultuur en de barista’s zelf.

De tamper basis namen al vroeg in zijn carrière als koffietampereen prominente plaats in toen David Schomer speciaal voor een betere extractie sabotagebakken van aluminium begon te maken. Hij produceerde de eerste basis met een US-curve (een lichte curve aan de onderkant van de basis) en vanaf daar zag ik het idee van de koffietamper beginnen te veranderen. Barista’s pasten niet alleen hun stamper aan met hun favoriete handvat en basis, maar nu waren de basis ontworpen om de espresso te verbeteren.

De tamper werd nog populairder toen het eerste World Barista Championship werd gehouden in Monte Carlo in 2000.
De barista-deelnemers gebruikten hun aangepaste handvatten en specifiek gekozen bases om iedereen te imponeren met hun koffiecreaties. Hier zag ik dat de koffie tamper meer verantwoordelijkheid op zich nam en een sleutelstap werd in het extractieproces.

Tampers waren niet alleen meer een gewicht voor het koffiedik, maar persoonlijke spullen voor de barista die echt een effect hadden op de smaak en het uiterlijk van de espresso.
Deze nieuwe golf van begrip nam het over.

Deze kennis van het aanstampen bleef zich wereldwijd verspreiden, en dus ontving Michael in 2003 mijn eigen CNC-draaibank om deze explosie bij te houden. De draaibank bood de mogelijkheid om mijn eigen bases te maken en ze specifiek op maat te maken zodat ze perfect in de portafilter van een espressomachine passen, of binnen een tiende van een millimeter, volgens de Reg-garantie!
Met de draaibank kon ik ook mijn eigen aluminium handvatten maken. Zo begon het echte experimenteren. Er werd begonnen met de vlakke Amerikaanse curve en de eurocurve-basis, zoals we al zagen in de koffiegemeenschap. In 2004 vond kwam de C-Flat-basis uit, een mix van de eurocurve en de flat. De rimpellijn kwam kort daarna, inclusief de uitvinding van de C-Ripple, US Ripple, Euro Ripple en de Flat Ripple-basis. Het idee hierachter was om een ​​filterdrager met een grotere diameter te maken door kunstmatig meer oppervlak te creëren. Hierdoor kan het koffiedik fijner worden gemalen met behoud van een uitstekende extractie en daardoor wordt de koffie zoeter.
Het experimenteren met de basis was zeker een focus, maar aan de bovenkant probeerde ik ook glas, kastenhars, exotische houtsoorten en laminaten als handvatten materiaal te gebruiken.

De volgende evolutie was de clicker-stamper, die je een merkbare klik gaf toen de druk op het koffiedik 30 pond bereikte.
Ook al is dit een goede trainingstool voor nieuwe barista’s, het dwingt de maling om de enige variabele in de extractie te zijn.
Nadat de barista vertrouwd is geraakt met het proces, kan hij of zij een aantal verschillende variabelen gaan beïnvloeden om zijn of haar eigen extractie te produceren.
Met een gewone stamper kregen de druk op het koffiedik, de basisvorm en de koffiemaling allemaal een rol die barista’s konden controleren. Deze verbinding en controle die de barista’s met de koffie ontwikkelden, was het beste wat de evoluerende tamper deed voor de koffiegemeenschap.
Michael heeft de koffies tamper door de jaren heen zien evolueren en met een constant veranderende koffie-industrie tot op de dag van vandaag lijkt het alsof het potentieel van de tamper eindeloos is.
Als er iets is dat een barista nodig heeft of wil hebben, zal RG zijn best doen om de perfecte tamper voor hen te bieden.

De opwinding en het experimenteren houdt nooit op.
De Tamper heeft een lange weg afgelegd en het is verbazingwekkend om te zien welke rol het vandaag speelt. We weten niet wat de volgende evolutie zou kunnen zijn, maar we weten wel dat het gevoel dat we krijgen om een ​​barista opgewonden en blij te zien om een ​​voortreffelijke kop koffie te zetten met een REG BARBER tamper, uniek is. Tegenwoordig is de stamper een cruciaal hulpmiddel, een persoonlijk kenmerk en een stukje van het karakter en de koffiestijl van de barista. We hadden nooit gedacht dat de koffie tamper zo’n invloedrijke rol zou spelen, en het enige dat we kunnen zeggen is dat RG ongelofelijk blij is om er deel van uit te maken.

Winkelwagen